Masterclass – Att skriva Hitmusik (2nd edition) 23/5 2023

Har du en dröm om att skriva hitlåtar för världsartister eller är du mer bara nyfiken på hur det fungerar? 

Nu erbjuder Niclas Lundin ett nytt tillfälle att få lära sig mer om hantverket låtskrivande för hitlistorna genom denna masterclass som genomförs i samarbete med Studieförbundet Sensus. 

Niclas Lundin, framgångsrik låtskrivare och erfaren lärare i området föreläser om olika element som är viktiga för att bättre förstå vad hitmusik handlar om och hur man skapar den. 

Föreläsningen går av stapeln i Niclas studio på Art Factory på Storgatan 31E i Örnsköldsvik

Vi gör nedslag i alla följande områden:

Melodin
Texten
Arrangemanget
Låtstrukturen
Produktionen
Branchen

VI pratar dessutom om några av de större Musiktrenderna i världen. Vad som skiljer dem åt och vilka olika utmaningar och möjligheter som de erbjuder. 

Den absolut viktigaste beståndsdelen för att kunna skriva hitmusik är förstås erfarenhet genom träning. Det går inte komma runt att det tar tid. Men det går att spara tid genom att undvika fallgropar som kommer av okunskap. 

Niclas Lundin har skrivit nära nog 200 låtar till artister från över 25 länder och tillhör en av de mer framgångsrika studenterna att ta examen från låtskrivarutbildningen Musikmakarna. Niclas är också lärare på Musikmakarna och systerutbildningarna Dreamhill Music och Songwriting For An International Market sedan många år tillbaka och har undervisat många av de som idag gör sig kända i olika sammanhang i svensk och internationell musikbransch. 

I denna kurs delar Niclas med sig av både egen och andras kunskaper och erfarenheter. Vissa grejer kommer för någon att vara självklarheter, men faktum är att självklarheter behöver upprepas och ibland när man vänder och vrider på dem så uppenbarar sig helt nya sidor av dem. 

Tveka inte att anmäla dig om du tycker att detta låter spännande!

Anmälan sker genom betalning och genom att fylla i följande anmälningsformulär

Max antal deltagare: 20 personer

Priset är 600:- (betalningsinfo i anmälningsformuläret ovan)

Enkelt fika ingår i priset

Masterclass – Att skriva Hitmusik

Den första föreläsningen om att skriva hitmusik blev en mycket uppskattad kväll med en bred grupp deltagare från främst Örnsköldsvik och Sundsvall. Niclas pratade om alltifrån text och melodi till musikproduktion och olika territoriella skillnader i populärmusik.

Nästa upplaga av denna föreläsning går av stapeln den 23 maj på Art Factory Örnsköldsvik. Mer info här

Linda ställer ut sin konst på Louvren i Paris!

Som en av en handfull svenskar finns Linda Lundin med som utställare i Svenska Konstgalleriets monter på Art Shopping på Cirque du Louvre i Paris. En stor utställning med över 300 utställare från hela världen och med tusentals besökare. Svenskarnas medverkan på utställningen har uppmärksammats i alltifrån olika lokaltidningar till TV4 Morgon.

Niclas skriver låtar med artister i New York

Linda och Niclas Lundin reser gärna tillsammans och båda två kan verkligen utnyttja resandet för sina olika kreativa uttryck. Under veckan som gått har Linda ställt ut sin konst på Pier 36 i New York och då passar förstås Niclas på att skriva med artist- och låtskrivarkollegor – något det finns gott om i nära nog varenda större stad i världen.

Denna vecka blev det sessions med Hayes Warner, Sarah Nagourney, David Shoenwetter, Curtis Richardson, David Edinberg & Dimitri Ehrlich

Linda Lundin ställer ut på Art Expo i New York!

Linda ställde i helgen ut sin konst i New York som en av utställarna i Svenska Konstgalleriets monter på Art Expo, Pier 36, New York. Stort intresse för Lindas tavlor och Svenska Konstgalleriet hedrades också med en utmärkelse för bästa internationella utställare. Grattis till Mikaela Himmelström och alla svenska utställare!

Niclas independent låtskrivare / independent songwriter

🇸🇪 Efter totalt ca 10 år som signad låtskrivare till olika förlag så har nu Niclas valt att jobba helt independent vilket öppnar för samarbete med vilket förlag som helst i världen. Då Niclas byggt upp ett enormt närverk av samarbetspartners i olika delar av världen så innebär detta en större flexibilitet samtidigt som det förstås också innebär ett större ansvar för den egna och växande katalogen med låtar.

Niclas karriär började i samarbete med Murlyn Songs som då var världens största independentförlag bredvid låtskrivare som Bloodshy & Avant och många andra. Därefter skrev Niclas avtal med Scandinavian Songs som senare blev Cosmos Music Publishing men de sista åren var Niclas signad till Concord Music, världens nu största independentförlag, bredvid låtskrivare som Phil Collins och ett hundratal andra.

🇬🇧 After a total of about 10 years as a signed songwriter to various publishers, Niclas has now chosen to work completely independently, which opens up for collaboration with virtually any publisher in the world. As Niclas has built up a huge network of partners in different parts of the world this offers a greater flexibility while of course also a greater responsibility for its own and growing catalog of songs.

Niclas’ career began with a deal with Murlyn Songs, which at the time was the world’s largest independent publisher, alongside songwriters such as Bloodshy & Avant and many others. Niclas then signed a contract with Scandinavian Songs, which later became Cosmos Music Publishing, but the last few years Niclas was signed to Concord Music, the world’s now largest independent publisher, alongside songwriters such as Phil Collins and a hundred others.