Niclas Lundin

Niclas är uppvuxen i Mariannelund i Småland men flyttade till Örnsköldsvik som 13-åring och har, bortsett några år i Stockholm, bott där sedan dess. Niclas är utbildad vid Musikmakarna där han tog examen 2003 och är fram tills idag en av de studenter som haft flest låtar utgivna runt om i världen, närmare bestämt dryga 130 låtar.

Niclas har skrivit flera låtar som tävlat i Melodifestivalen, en idolvinnarlåt, låtar till megastjärnor som Martin Garrix, Rick Springfield, Koreanska band som SHINee och After School, till en av de största japanska artisterna någonsin; Namie Amuro, samt flera svenska storheter som Andreas Lundstedt, Eric Saade, Andreas Moe – bara för att nämna några

Niclas har haft förlagsavtal med några av de viktigaste aktörerna inom Svensk populärmusik; Murlyn Songs och Cosmos Music Publishing. Idag är Niclas signad till New York-kontoret hos världens största indieförlag Concord Music.

Niclas är dessutom artist och har en röst som gjort sig populär världen över genom releaser som vokalist åt DJ’s. Niclas släpper även egen musik som artist och det kan du lyssna på här: [vidare till Spotify]

Senast: Niclas var i februari 2020 inbjuden att medverka i ett panelsamtal på Business Arena Umeå som gick under namnet ”Världsscenen i Norrland” som representant för Musikmakarna och Dreamhill Music Academy.