Linda Lundin

Linda är född och uppvuxen på Alnöholmen utanför Örnsköldsvik och har varit verksam som konstnär sedan hon var barn, men hon började på riktigt ställa ut sin konst 2007.
Målning och teckning har alltid legat henne varmt om hjärtat och nyfikenheten och upptäcktsresan är det som får styra både teknik och resultat. 

“Jag avbildar oftast inte utan låter målningarna växa fram under tiden jag målar. Jag finner min inspiration i naturen och i min omgivning och påbörjar oftast mina målningar på resor eller utflykter. Därefter slutförs de hemma i Örnsköldsvik.”

Linda målar i olja och akryl men väljer oftast akryl eftersom hon ofta bär med sig sina målningar till olika platser. “Jag tycker om att utmana mig och målar gärna på stora dukar. Den största duken jag målat på är 10 meter lång och påbörjades i Ulvö Hamn hösten 2016.”

Linda är utöver eget målande en populär föreläsare, kursledare och inspiratör och hon brinner för att hjälpa människor att våga släppa sin kreativitet fri genom målande.

Senast: Linda var en av fyra norrländska konstnärer att bli kontaktade av Norrmejerier för deras stora och rikstäckande kampanj “Gör Gott för Norrland” vilket gett henne synlighet i många av landets stora tidningar och genom Norrmejeriers egna kanaler.